Hoi hoi , mijn naam is Maureen Bijker. Graag vertel ik jullie wat over mij zelf. 

Het idee van het opzetten van mijn baby spa is ontstaan door mijn professionele loopbaan als gediplomeerd kinderverpleegkundige, inmiddels werkzaam op de NICU en mijn passie om met liefde ouders te begeleiden bij het verzorgen van hun baby.

Door mijn werk heb ik uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van zuigelingen kunnen opdoen. De kennis en ervaring omvat het omgaan met problematiek bij baby's. Bijvoorbeeld huilbaby's of de kennis van speciale behoeften bij premature en dysmature pasgeborenen, trisomie en infecties. 

Bovenal biedt Ukkies een plaats van ontspanning, daarbij vind ik het belangrijk dat ouders zich kunnen ontspannen en comfortabel voelen want alleen als de ouders ontspannen zijn, zijn de kinderen dat ook. 

Tijdens de opleiding tot "Babymassage docent'' heb ik diverse baby massage technieken mogen leren en deze goed kunnen afstemmen op de behoeften van de baby. Hierbij lettende op de lichaamstaal, de wisselwerking tussen ouders en de baby, reflexen en het masseren op intuïtie.

 

Tijdens de sessie wordt er aandachtig gekeken wat voor behandeling het beste bij jouw baby past, denk hierbij aan reflux klachten, darmkrampjes, overstrekken etc.

 

Ik blijf op de NICU werken. Omdat ik van mijn werk houd wil ik de uitdaging niet missen. Daarom ben ik  geopend op flexibele tijden van maandag tot en met zondag.  

Ik ben gecertificeerd A-level Babymassage docent en sta geregistreerd in het RGDB.