Effecten 

Versterkt de band tussen jou en je baby: Door te masseren leer je de lichaamstaal van je kleintje herkennen. Zo voel je beter aan wat je kindje nodig heeft. Dit geeft een boost van vertrouwen. 

Vermindering van reflux: Het versterkt de binnenste spieren die bij kinderen met reflux nog niet sterk genoeg zijn. 

Vermindering van darmkrampen: De spijsverteringsorganen worden positief geprikkeld en ontspannen door de warmte en bubbels.  Tijdens de massage worden de spijsverteringsorganen geprikkeld en ontspannen. Dit kan de stoelgang bevorderen.

Bevordert het slaapritme: Door de inspanning en ontspanning van het floaten en nadien een massage kunnen baby's sneller in slaap vallen en slapen ze over het algemeen dieper. 

Vergroot de longcapaciteit: Door de lichte tegendruk van het water ontspannen de ademhalingsspieren. De inspanning die de baby levert vergroot de longcapaciteit. 

Ontwikkelen van de tastzin: De belangrijkste tastzin zit in de huid. Hiermee ervaren we liefdevolle aanraking maar ook kou, pijn etc. Voor een baby is dit allemaal nieuw. Massage laat het de baby zijn eigen lichaam herkennen en grenzen te bepalen. 

• Groeien: Er zit meer groeihormoon in het bloed bij baby's die regelmatig gemasseerd worden. 

Pakt de voorkeurshouding aan: Door speciale massage technieken laat het de nekspieren meer ontspannen. De baby leert naar de 'niet voorkeurshouding' te kijken. 

Het immmuunsysteem: Massage stimuleert het verdedigingsmechanisme van het lichaam tegen infecties. 

Ontwikkeling van couveuse baby's: Te vroeg geboren baby's en zieke baby's hebben veel aandacht nodig. Ze zijn vaak een poos van ouders gescheiden geweest. Aanraking en contact met je kind is van essentieel belang. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling van het kind en voor de band die tussen ouders en kind wordt opgebouwd. Tijdens het masseren van je kind maak je echt even contact met elkaar. Je leert de lichaamstaal van je kindje herkennen en zo kun je nog beter op de behoeften van je kind inspelen.