Floaten / hydrotherapie

 

De aangename temperatuur van het chloorvrije water in combinatie met lichte bubbels zorgt ervoor dat je kleintje tijdens de sessie van 10 tot 20 minuten volledig zelfstandig kan floaten en bewegen in het water. 

Tijdens het floaten beweegt en ontplooit je baby zich volledig onafhankelijk. Doordat het bad extra diep is kan hij/zij zich volledig uitstrekken. Dit moment draagt bij aan het kind zijn/haar zelfvertrouwen en motorische ontwikkeling.

Het water wordt op een constante temperatuur gehouden. We houden hiervoor +/- 37 graden Celsius aan, gelijk aan de lichaamstemperatuur van je baby. 

De baby krijgt een comfortabele  neckfloat aan om in het water te gaan, deze is volledig veilig en hier speciaal voor ontwikkeld. 

Floaten zorgt voor verlichting bij krampjes en reflux. Het bevordert slaapritme, coördinatie, zwemreflex, en het zelfbewustzijn. Ook vergroot floaten de longcapaciteit en versterkt het de spieren en gewrichten.

Baby’s zijn welkom vanaf 2 weken na de geboorte tot de leeftijd van 1 jaar. 

 

Voor de sessie wordt het badje schoongemaakt, zonder chemicaliën. Je baby komt hierdoor niet zoals in een zwembad in aanraking met bacteriën, schimmels, huidschilfers of ziekten van anderen. 

                                                    Shantala massage

De Shantala massage is een ontspanningsmassage, afkomstig uit India. Daar masseerde Shantala haar baby vol overgave en tederheid te midden van al het lawaai in de overvolle straten van Calcutta.

Massage is een uniek en intiem moment tussen jou en de baby. Ik zal begeleiden zodat jullie kunnen masseren. Je baby komt volledig tot rust, dit zul je ook bij jezelf gaan merken. De babymassage verlicht reflux en krampjes maar versterkt ook de lichaamsgroei, het immuunsysteem en de ontwikkeling van de hersenen. Baby’s gaan na een massage rustiger en dieper slapen.

De producten die wij gebruiken tijdens de massage zijn van natuurlijke ingrediënten en geschikt voor het gevoelige babyhuidje. 

Zorg dat je baby goed gegeten heeft voor de sessie van start gaat. Ook is het belangrijk dat je baby zo min mogelijk prikkels heeft gehad voor de sessie begint of even geslapen heeft. Zo kan je kindje optimaal genieten en zal hij/zij de sessie het langst volhouden. 

Tijdens de volledige sessie is het mogelijk gebruik te maken van badspeeltjes en bijtringen van het merk Oli & Carol. Gemaakt van 100%  natuurlijk rubber / Gecertificeerd eco -friendly. Omdat er geen luchtgaatjes in het badspeelgoed zit, komt er geen water in het speelgoed, dus geen ruimte voor zeep resten.